Reiki

Reiki wordt in de eerste plaats beschouwd als een manier om het lichaam te healen, maar Reiki is ook een methode voor spirituele en geestelijke healing. Reiki heeft de kracht om ziel, geest en lichaam weer bijeen te brengen in een optimale toestand van harmonie. Wij dienen allemaal een begin te maken met de terugkeer naar die toestand van harmonie. Door de kracht en de eenvoud waarmee zij ons en anderen kan healen, biedt Reiki ons een gelegenheid om de eerste stap te zetten op de weg die ik 'de reis naar huis' noem.


Reiki Principles

Just for today do not worry
Just for today do not anger
Honor your parents, teachers and elders
Earn your living honestly
Show gratitude for every living thing

Open Reiki

Elke 3de donderdag van de maand om 19u3O
Deze bijeenkomsten staan open voor mensen die willen kennismaken met de Geest van Reiki maar nog niet ingewijd zijn. Ook zijn ze voor alle Reikibeoefenaars een uitnodiging om de kracht van Reiki in hun leven te verdiepen en te genieten van de grote genezing en de intensiteit die het samen Reiki beoefenen met zich meebrengen...Reiki I

Is een vorm van natuurlijke genezing waarbij, via een reeks handposities op het lichaam, de harmonie hersteld wordt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. In de eerste-graadsklas van Reiki word je via een reeks van 4 initiaties ingewijd tot Reiki-kanaal. Je leert er ook de handposities voor zelfbehandeling en voor de behandeling van iemand anders. We werken binnen het "Usui systeem of natural healing", dat zich inzet om de kracht van Reiki in al zijn diepgang en zuiverheid door te geven.

Reiki II

De 5-Reiki-principes worden uitgebreid uitgewerkt... Om tijdslijnwerk en Reiki op afstand te kunnen doen, krijg je de beschikking over 3 symbolen en hun mantra's die we ons eigen maken en bewust gaan gebruiken. Bij Reiki II wordt ťťn initiatie gegeven om de kanalen meer te openen die nodig zijn om de krachtige energie die de symbolen oproepen, te kunnen hanteren. Met deze inwijding neemt de hoeveelheid energie die je aankunt toe, de stroom wordt vele malen krachtiger en verdiept het proces van kanaliseren van de Reiki-energie. Daarnaast wordt het mogelijk zowel naar personen en situaties uit je verleden als naar de toekomst Reiki te sturen. Je krijgt contact met persoonlijke Gidsen en Meesters.

Reiki III

De derde graad is de graad van Reiki-Master, de graad die het ons mogelijk maakt om de essentie van Reiki over te dragen en anderen in te wijden. De weg naar het Masterschap is een weg van persoonlijke groei. Gedurende een periode van minimaal een jaar wordt een kandidaat-Master individueel begeleid tot het Masterschap. Er wordt gewerkt aan het versterken van persoonlijke kwaliteiten en het loslaten van persoonlijke belemmeringen. De kennis van en de ervaring met Reiki verdiept zich en de cursist leert initiŽren en anderen begeleiden. De rijping van het Master zijn komt slechts voort uit het geven van Reiki-onderwijs en -inwijdingen. De Masterinwijding wordt gegeven als zowel kandidaat als Master voelen dat de tijd rijp is. Masterinwijding is geen doel, maar een vanzelfsprekend gevolg van de mate waarin we Reiki toelaten in ons leven, ervaren dat Reiki iets is dat werkelijk bij je hoort.
Open Reiki Ä 8
Reiki I Ä 175 - Internationaal vastgestelde prijs
Reiki II Ä 600 - Internationaal vastgestelde prijs
Reiki III Gebeurt individueel na afspraak met de Reiki-Master, de voorbereiding tot Masterschap beslaat meerdere jaren...


De waarheid van mijn ziel zwijgt
Zij heeft alleen betekenis voor mezelf
want mijn waarheden zijn niet
noodzakelijkerwijs die van jou
zodat het stil blijft
totdat onze waarheden elkaar in stilte ontmoeten
en we lachen als we ontdekken
dat ze elkaar alleen maar weerspiegelen


Elke laatste zondag van de maand komt JOHAN VERHOEF individuele Reikisessies geven van een half uur, 15 euro, vanaf 16u30.
Enkel op afspraak bij Kaat 0497/85 71 77 of 09/324 58 78.


Specialisatie Kinder-Reiki

Reiki is ontstaan op onze planeet, toen de veelarmige Indische Goden en Godinnen naar de aarde werden gebracht. De Indiase Godheid Shiva heeft deze planeet het geschenk van Reiki gegeven. Toen het menselijk lichaam voor deze planeet werd ontworpen, werd Reiki in de genetisch code gebracht als het geboorterecht van ieder mens. Reiki is bij elk van ons aanwezig en het was ooit Universeel aanwezig. Het is nooit de opzet geweest dat het verloren zou gaan.

Kinderen kregen Reiki I initiatie, en leerden ermee werken van toen ze nog heel jong waren. Na de kindertijd in de puberteit kregen ze Reiki II initiatie. Voor hen die zich bezig hielden met opvoeden werd de Masterinwijding verplicht. Dus je moest al een zekere mate aan jezelf gewerkt hebben eer je anderen kon opvoeden. Reiki was ook toegankelijk voor iedereen die dat wenste.

In de periode dat Atlantis werd vernietigd was er een culturele desoriŽntatie, daardoor bleef de kennis van deze vorm van heelkunde slechts beperkt tot enkele uitverkorenen.

Vandaag de dag worden weer meer en meer kinderen ingewijd in Reiki, en deze gaan daar op een heel natuurlijke wijze mee om. Alsof ze het zich herinneren dat ze het ooit hebben gehad.

Mooi geschenk bij hun Eerste Communie vanwege de ouders, Peter of Meter. Bel vrijblijvend naar 0497/85.71.77 of 09/324.58.78 voor inlichtingen...