Labyrint lopen

In onze tuin ligt een prachtig staplabyrint, een kopie van het labyrint van Chartre. In het labyrint kan je niet verloren lopen, het leidt je langs de enige weg naar binnen, net zoals je levensweg, naar het centrum van jezelf. Een labyrint stappen brengt je linker- en rechter hersenhelft in evenwicht, verbetert het co÷rdinatievermogen, werkt transformerend en harmoniserend.Het labyrint leidt je naar je essentie. De weg gaan en de weg terugkeren maakt je rustig en stil van binnen. Een stilte die je nog lang kan meedragen. Je kan ook een concrete vraag stellen voor je naar binnen gaat en die vraag meenemen op de weg naar het centrum. Het helpt je om helemaal in het hier en nu te blijven bij wat er nu is...

In het labyrint kan je je verbinden met elke periode van je leven. Je kan al je blokkades en problemen loslaten in het centrum. Je krijgt antwoorden op je vragen, en eens je weer buiten bent voel je je herboren.

Je kan het labyrint gebruiken bij elke ceremonie, in groepsverband, met je familie, bij een doop of overlijden... Je kan er ook in je eentje in stappen. Kinderen vinden het heel leuk om in te spelen.

Het labyrint wordt ook gebruikt bij lente- en herfst-equinox en bij zomer- en winterzonnewendes...